Merénylet készült az izraeli válogatott ellen

Az al-Kaida támadásra készült Máltán az izraeli labdarúgó válogatott ellen egy jeruzsálemi lapértesülés szerint. Az izraeli és az olasz titkosszolgálat időben tudomást szerzett a tervről, a merényletet meghiúsították.

Merényletet akartak elkövetni az izraeli válogatott október 12-i máltai mérkőzésén - írja a Jediot Ahrónót című izraeli újság szerdai száma. A lap szerint a támadást egy Olaszországban élő tunéziai állampolgár hajtotta volna végre, de a merénylet meghiúsult, mert az izraeli hírszerzésnek időben tudomására jutott a terv. Hamadi Buahiát a mérkőzés után őrizetbe vették.

Mint a lap beszámolt róla, az olasz titkosszolgálat lehallgatott egy telefonbeszélgetést a terrorszervezet két tagja között. Ebből kiderült, hogy a terroristák már mindent előkészítettek a mérkőzés helyszínén. Az izraeli labdarugó válogatott edzője a lapnak elmondta, hogy tudott a tunéziai letartóztatásáról, de hozzátette: arról nem tájékoztatták őket, hogy merénylet készül.

Az izraeli labdarúgók külföldi mérkőzéseiken a Sin Bet, az izraeli belbiztonsági szolgálat és a helyi hatóságok védelmét élvezik - mondta az edző, de az izraeli labdarúgókat egyre ritkábban hívják meg barátságos mérkőzésekre - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKK