Bevonult Dzseninbe az izraeli haderő

Eddig három palesztin áldozata van a hétfői buszrobbantásra válaszul indított izraeli hadmozdulatoknak Dzseninben. A katonák a 14 halálos áldozattal járó merénylet szervezői után kutatnak a városban és környékén.

Három Fatah-aktivista vesztette életét pénteken, miután az izraeli hadsereg nagy erőkkel bevonult Dzseninbe. A katonák célja, hogy letartóztassanak körülbelül húsz körözött palesztint, akik feltehetően részt vettek a hétfői 14 halálos áldozattal járó buszrobbantás megszervezésében. A hadsereg a palesztinokon kívül fegyverek, lőszerek és robbanóanyagok után is kutat. A hadmozdulat válaszlépés a hét eleji merényletre - írja a Haaretz internetes kiadása.

Palesztin források szerint a hadsereg a dzsenini menekülttáborban Fatah-aktivistákkal csapott össze, minek következtében több palesztin életét veszette, illetve megsérült. Az izraeliek Dzseninen kívül megszállták a környező településeket is. Gyanújuk szerint az Iszlám Dzsihád egyik környéken tevékenykedő sejtje felelős a hétfői robbantásért.

A hadsereg egyik tisztje kijelentette, hogy határozatlan ideig maradnak a városban. Az izraeli rádió arról adott hírt, hogy a katonák házról házra kutatják át a várost, és már 50 házat meg is szálltak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK