Fertőzött útmenti élelmiszerek Horvátországban

Vágólapra másolva!
A horvát tengerpartra tartó magyar utasok is ki vannak téve a veszélynek, hogy fertőzött élelmiszereket vásárolnak út menti árusoktól.
Vágólapra másolva!

A Plitvicei-tavak környékén út menti árusoktól elkobzott nagyobb mennyiségű füstölt sajt 87,5 százalékában, nyolc darabból hétben Escherichia coli, és minden nyolcadik darabban Clostridium baktériumot mutatott a vegyi elemzés - közölte a HINA horvát hírügynökség szerdán.

A hír szerint azon a környéken az utak mentén főleg Bosznia-Hercegovinából csempészett sajtot árulnak, amelyről sokszor szabad szemmel is megállapítható, hogy romlófélben van. A horvát egészségügyi felügyelők sok esetben piaci élelmiszerárusok ellen is feljelentést tesznek, mert termékeik nem felelnek meg az egészségügyi követelményeknek.

A nyári idegenforgalmi idényben fokozottan ellenőrzik az egészségügyi feltételeket a vendéglátóiparban is, különösen a romlandó nyers termékek, a saláták, a főzelékfélék, a húsos saláták, a majonézes ételek, a sütemények és a fagylalt tárolását és minőségét.