PFSZ VB ragaszkodik Arafathoz

A Palesztinai Felszabadítási Szervezett Végrehajtó Bizottsága vasárnap este "teljes mértékben" elutasította, hogy bármilyen kísérlet tegyenek Jasszer Arafat palesztin vezető elnöki legitimitásának a megkérdőjelezésére.

A szervezet hétfő hajnalban közzétett közleményében visszautasítja azokat a támadásokat, amelyek az Arafat vezette, törvényesen megválasztott palesztin intézmények törvényes mivoltának kétségbevonására irányulnak. Ezek a kísérletek az izraeli megszállók bűntetteiről igyekeznek elterelni a figyelmet - húzza alá a közlemény.

George Bush amerikai elnök egy hete a közel-keleti rendezésre tett washingtoni javaslatokat ismertetve az önálló palesztin állam megteremtését Arafat menesztésének feltételéhez kötötte anélkül, hogy név szerint említette volna a palesztin vezetőt. Colin Powell amerikai külügyminiszter és Condoleezza Rice nemzetbiztonsági főtanácsadó hét végi televíziós nyilatkozataikban ugyancsak hangsúlyozták, hogy a jövő év elején esedékes palesztin elnökválasztáson az Arafat irányította régi vezetés helyét egy újnak kell átvennie, amellyel aztán folytatni lehet a párbeszédet.

A PFSZ VB közleménye: leszögezi a palesztin vezetés Arafat irányításával nem hajlik a zsarolási kísérletek előtt, származzanak azok bárhonnan is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK