Eltitkolták az állatkerti oroszlán halálát

Az észak-amerikai New England állatkertjében egy hím oroszlán széttépte nőstény társát, amint összeengedték őket. A vadonban ez gyakran előfordul, azonban az állatkertre nézve ez nagy szégyen, így nem is hozták nyilvánosságra.

Szétmarcangolt egy nőstény oroszlánt hím társa, percekkel azután, hogy közös helyiségbe helyzeték őket az állatkerti gondozók. Az eset még november közepén történt Az észak-amerikai New Englandben, de nem hozták nyilvánosságra az ügyet, mert nagy szégyent jelent a Franklin Állatkertre nézve. A kert sokat harcolt azért, hogy növeljék költségvetését, de nem járt sikerrel. A költségcsökkentés után elbocsátások voltak a parknál, és az oroszlán halálát sem titkolhatták tovább.

Az állatkert alkalmazottai nem sejtették, hogy a két oroszlán, Chris és Cliff nem jönnek ki egymással. Egy ideig egymás szagával barátkoztak, és amikor a gondozók már úgy gondolták minden rendben lesz, összeengedték őket. De ekkor a hím azonnal belemélyesztette fogait a nőstény nyakába. A gondozók hiába próbálkoztak borsszprével, és a tűzoltó berendezés kinyitásával, nem sikerült elriasztaniuk a fenevadat.

"Biztosíthatok mindenkit - mondta a USA Today-nek az állatkert pénztárosa, Peter A. Wilson -, hogy az állatkert összes alkalmazottjának megszakadt a szíve. Olyan kedves kis oroszlán volt." Hozzátette, hogy bár a vadonban gyakran megesik hasonló, az állatkertekben ilyen nem szokott előfordulni.

Az elmúlt években több állat is elpusztult az állatkertben. Egy egészséges gorilla, majd tavaly márciusban egy hím oroszlán is altatásban veszítette életét. A boncolás az oroszlán esetében kimutatta, hogy súlyos szív- és tüdőproblémákkal küszködött.