A bozóttüzek Sydney külvárosát fenyegetik

Az eddig Ausztrália Új-dél Wales államában pusztító bozóttüzek most már Sydney külvárosainál járnak. A napok óta égő tüzet hétfőn újabb villámlás súlyosbította, amely új tüzeket gyújtott. Már 9000 embert kiköltöztettek otthonából.

Az ausztráliai Új-dél Wales államban pusztító bozóttüzek most már Sydney észak-nyugati külvárosait fenyegetik. A tűzoltók szerint a helyzet kritikus, a lángokat az erős szél viszi a nagyváros felé. A szélirányban beállt hirtelen változás eltereli a lángokat a ritkábban lakott környékről, de csak miután felégették Epping külvárosában a kerítéseket. A tűz most Turramurra külvárosainak parkos területein pusztít. A környék legtöbb útját lezárták.

A BBC helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy eddig közel 9000 embert evakuáltak. A karácsony napján kezdődött tűz megállításán mintegy 15 000 tűzoltó dolgozik. A rendőrség azon dolgozik, hogy a turistákat távol tartsa a problémás helyektől.

További gondot okoz, hogy hétfőn villámlás következtében mintegy 20 újabb tűz gyulladt, ami hozzáadódik ahhoz a 100-hoz, ami már égett. A főváros Canberra környékén sem sikerült eloltani a tüzeket. A tűzoltók szerint szándékos gyújtogatás okozta a majdnem-katasztrófát.

Korábban:

Bozóttüzek fenyegetik Sydneyt