Clinton szerint az amerikai médiát elárasztották a vetélkedők

Bill Clinton, amerikai ex-elnök szerint az amerikai sajtó is felelős azért, hogy az amerikaiak nem elég tájékozottak a külpolitikában. Clinton szerint a médiát elárasztották a vetélkedők, politikai műsor pedig alig van.

„Az amerikai embereknek tudni kell arról, hogy mi történik a határainkon kívül, és az információkat a sajtótól kell megkapniuk" -mondta a volt amerikai elnök. Clinton összehasonlította az amerikai médiát, hogy mennyit foglalkoznak a show-műsorokkal, illetve a vetélkedők nyerteseivel, és ezzel szemben mennyire keveset a külpolitikai eseményekkel. Összeszámolta, hogy közel 13 ezer cikket írtak az amerikai lapok az egyik „Real world"-ös műsor győzteséről, míg a volt Szovjetunió területén erősen terjedő AIDS-fertőzésről összesen 2500 cikket talált.

Clinton, aki múlt hónapban távozott az elnöki pozícióból, elmondta: az amerikai médiának több figyelmet kellene fordítania a globális felmelegedésre, az AIDS-re, a szegénységre, az írástudatlanságra, hogy ezek a témák is fontossá váljanak az amerikaiaknak. Clinton szerint igaz, hogy egyre több eszköz áll rendelkezésre a szórakoztatáshoz, de az információ továbbítására sem volt még soha ennyi lehetőség.

Clinton beszédével kapcsolatban szárnyra kapott az a hír, hogy az ex-elnök Hollywoodba készül, méghozzá a DreamWorks stúdióhoz, aminek a társtulajdonosa Steven Spielberg. Az 54 éves Clinton ezt tagadta, azt mondta a BBC-nek, hogy ő nézni szereti a filmeket, nem készíteni.

Ajánló:

Egy amerikai vetélkedő honlapja