Albán felkelők macedón határőrökre támadtak

Albán fegyveresek rakétavetővel támadtak szerda kora este Macedónia északi részén a hadsereg egyik határőr posztjára. Az utóbbi időben egyre gyakrabban hallani albán "túlkapásokról" a macedón fegyveres erőkkel szemben. A Tanusevici közelében történt esetről Ljuban Paunovszki védelmi miniszter számolt be.

Fotó: Reuters

Macedón határőrök Traunsevci közelében
A rakétavető lövedéke célt tévesztett, így a határőrök közül senki sem sérült meg. Az incidenst megelőzően Tanusevciben az albán fegyveresek tűzet nyitottak a macedón határőrökre, akik viszonozták a lövéseket. A csetepaté rövid ideig tartott.

Az utóbbi időben rövid idő alatt ez már a második eset, hogy albán fegyveresek macedón területet vettek célba. Borisz Trajszkovszki macedón elnök felhívta a figyelmet a Macedónia és Koszovó határán tevékenykedő illegális fegyveres csoportokra, amelyek jelenléte súlyos incidensekhez vezethet, és veszélyeztetheti országa stabilitását.

Paunovski kilátásba helyezte, hogy ha a provokációk folytatódnak, a macedón hadsereg és rendőrség keményen visszavág, és kiűzi az ország területéről mindazokat, akik fenyegetik Macedónia területi egységét.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(2001. február 26.)