Száz rendőr tartóztatott le egy kilencvenegy éves embert

Egy szál puskával tartott sakkban 100 rendőrt egy kilencvenegy éves öregember több mint harminc órán át egy marylandi kisvárosban. A rendőrök végül egy vízágyúval felszerelt robot segítségével tudták bevenni az idős férfi házát.

Az Upper Marlboróban lezajlott incidens azzal kezdődött, hogy az idős férfi pénteken este lelőtte ötvenegy éves unokaöccsét, James Newmant, mert az átment hozzá lenyírni a füvet. A mentőszolgálatot az egyik rokon értesítette. A helyszínre érkezett mentők riasztották a rendőrséget, mert az öregember puskájával őket is fenyegette.

A kiérkező rendőrök elől az öregember elbarikádozta magát a házában, és lövöldözni kezdett. A rendőrség igen nagy erőkkel vette körül az épületet: több mint száz rendőr, két helikopter és két páncélozott harcijármű alkotta az ostromgyűrűt.

A kilencvenegy éves férfit először könnygázzal próbálták kifüstölni, ez azonban hatástalannak bizonyult. Végül harmincegy órányi várakozás után bevetettek egy speciális, vízágyúval felszerelt robotot, mely ledöntötte a lábáról az idős fegyverest.

A férfi, akit jelenleg kórházban ápolnak, rokonai szerint elmeorvosi kezelés alatt áll.