Szabadlábon védekezik a pácienseit halálra kínzó amerikai orvos

Ártatlannak vallotta magát és felmentését kérte Halál Doktor. A pácienseit - az ügyészség szerint - halálra kínzó orvos egy hete szabadult egy másik bűncselekmény miatt kapott rövidebb büntetéséből, azóta szabadlábon védekezik. Az ügyészség ugyanis a három gyilkosság miatt csak most emel vádat ellene. Valószínűleg halálbüntetést kérnek az orvosra.

Három páciense meggyilkolásával vádolnak egy amerikai orvost. A vád szerint Michael Swango egy Long Island-i kórházban 1993-ban megölte három kezeltjét - írta a The New York Times.

Az ügyészség szerint betegeinek halálos dózisban adott be szívgyógyszert az amerikai orvos. A három áldozat George Siano, Aldo Serinei, és Thomas Sammarco olyan injekciót kaptak, amitől megállt a szívverésük.

Az orvos végignézte, amint páciensei haláltusájukat vívják, nem próbálta megmenteni őket. A negyedik kiszemelt célpont Barron Harris szerencsésebben járt, túlélte az injekciókúrát. Harris lehet a hamarosan kezdődő perben a vád koronatanúja. Az ügyészek Gary Brown és Joseph Conway elmondták: a vád három hónapon belül dolgozza ki a vádiratot, valószínűleg halálbüntetést kérnek Swangora.

Halál Doktor ügyvédje Randi Chavis kijelentette: a vádnak nincsenek közvetlen bizonyítékai a gyilkosságokra, ezért védence felmentését fogja kérni. A tárgyalás időpontját még nem tűzte ki a bíróság, de valószínűleg néhány héten belül megkezdődhet a per.

Annak ellenére, hogy csak három gyilkossági ügyben rendelkezik a vád elegendő bizonyítékkal, még további 60 rejtélyes halálesetekkel is összefüggésbe hozták az orvost - a The New Yorker amerikai lap információi szerint.

Swango doktor eddig már összesen 72 hónapot töltött börtönben, jelenleg szabadlábon van. Eddigi büntetéseit azért kapta, mert frissdiplomás orvosként hosszú ideig arzénnal mérgezte saját kollágáit. Amikor letöltötte a mérgezés miatt kapott 30 hónapos büntetését, hogy újra orvosként dolgozhasson, következő munkahelyén azt állította: egy kocsmai verekedés miatt került börtönbe. Hatóság félrevezetése miatt ezért ismét elítélték, 42 hónapot töltött börtönben, egy hete szabadult.

Ajánló:

angolul