Az észtek taroltak az V. Feleségvivő világbajnokságon

Egy szumóbirkózót is legyőzve nyerte meg az idei, immár V. Feleségvivő világbajnokságot egy észt férfi. A győztes jutalma a cipelt hölgy testsúlyával megegyező sörmennyiség, jelen esetben 33,2 liternyi folyékony kenyér.

A finnországi Sonkajaerviben rendezték meg az idén az V. Feleségvivő világbajnokságot. A versenyen bármely férfi részt vehet, aki vállalja, hogy egy 16 évnél idősebb hölggyel - nem kell, hogy az illető pont a felesége legyen - a hátán a vízben megtesz 250 métert. Az idei verseny rekordot döntött a nézők számát illetően, mert 7 ezren szurkolták végig a 8 országból érkező versenyzők mókás küzdelmét.

A 2000-es évben az észtek taroltak, Margo Uusorg révén megszerezték az első helyet, ugyanakkor a második helyet is egy honfitársa szerezte meg. Uusorg sikerét nem csak a technikának köszönhette – párját fejjel lefelé lógatva vette a nyakába, így szabadon maradt mindkét keze – hanem annak is, hogy ideiglenes felesége csak 33,2 kilós volt.

A versenyben egy dél-koreai szumóbirkozó, Hwang Sunmi is részt vett, s hiába a nagy erő, mert nem a legkönnyebb módon próbálta teljesíteni a verseny távját.

A győztes a cipekedés után vígan italozhat, mert az első helyezett díja annyi liter sör, ahány kilogrammot nyom a cipelt feleség. Margo Uusorg nyereménye így 33,2 liter folyékony kenyér.

A fesztivál eredete a 19. századra nyúlik vissza , amikor is Finnországban bevett szokás volt a nőlopás.

Ajánló:

A versenyről többet is megtudhat, ha erre jár. (angolul)