ENSZ katonákat támadtak meg Sierra Leone-ben

Egy ENSZ katona meghalt Sierra Leone-ben, amikor eddig ismeretlen tettesek az ország keleti részében támadást intéztek egy békefenntartó konvojra.

Egy ENSZ szóvivő szerint egy jordán katona meghalt és négy másik, kettejük súlyosan megsebesült egy rajtaütésben Freetowntól 145 kilométerrel keletre. A sebesülteket a freetowni kórházba szállították. A támadásért még semmilyen szervezet nem vállalt felelősséget.

A támadás célpontja egy 20 jordániai katonából álló egység volt, amely katonái Freetowntól 80 kilométerre, Masiakában állomásoznak.

Egy Sierra Leone-i ENSZ-különképviselő szerint a támadást a Forradalmi Egységfront (RUF) követte el. A támadás egy nappal azután történt, hogy a lázadók a több mint 200 bekerített ENSZ katona közül néhányat szabadon engedtek.

Sierra Leone-ben tavaly nyárig polgárháború dúlt, ekkor kötött békét a kormányoldal a RUF-lázadókkal. E megállapodás ellenére a lázadók nem hajlandóak leadni fegyvereiket, és komoly ellenállást tanúsítanak, ha a hadsereg kísérletet tesz lefegyverzésükre.

Ajánló:

Korábban:

(2000. május 28.)