Felgyújtotta magát egy lengyel férfi

Egy 25 éves lesznói fiatalember a csecsenföldi orosz katonai beavatkozás elleni tiltakozásul szilveszter éjszakáján, még éjfél előtt benzinnel leöntötte, és felgyújtotta önmagát. Dominik P. egyike azoknak a lengyel túszoknak, akiket három éve Csecsenföldön elraboltak.

Az esemény a lesznói főtéren történt, a lángoló férfi egy zászlóval a kezében a városháza felé rohant. A rendőrök feltartóztatták, és eloltották a lángokat - közölte a poznani vajdasági rendőrség szóvivője. A fiatalember arci és mellkasi sérüléseket szenvedett, a tüzet eloltó rendőr szintén könnyebben megsérült. A férfit jelenleg kórházban ápolják, életét nem fenyegeti veszély.

A PAP hírügynökség utóbb rendőrségi forrásra hivatkozva azt jelentette, hogy a férfi, Dominik P. egyike azoknak a lengyel túszoknak, akiket három éve Csecsenföldön elraboltak. Annak idején emberiességi segítségnyújtás céljából érkezett Csecsenföldre még az első orosz katonai beavatkozás idején. Öt kollégájával együtt az emberrablók több hónapon át fogva tartották, majd utóbb lengyel közbenjárásra szabadon engedték.

(MTI)