Vágólapra másolva!
Több tízezer otthon maradt áram nélkül szerda estére Anglia déli harmadában és Walesben, amelyekre az utóbbi évek legnagyobb nyári vihara tört rá a nap folyamán. A gáztársaságok a meredeken zuhanó hőmérséklet miatt késő őszre jellemző fűtési igényre készültek fel.
Vágólapra másolva!

A szerda esti adatok szerint 45 ezer lakásban szűnt meg az áramszolgáltatás a 90-110 kilométeres sebességű szél okozta vezetékkárok miatt. A szakadó eső több helyen kisebb áradásokat okozott, vasúti pályákat, bekötőutakat mosott alá.

Fennakadások voltak az Angliát a kontinenssel összekötő kompforgalomban: a PÚO hajótársaság a Portsmouth és Cherbourg, illetve Caen között közlekedő szárnyashajó-járatokat leállította, de több órás késéseket jeleztek a legforgalmasabb útvonalon, Dover és Calais között is a La Manche-csatornán dúló vihar miatt.

Londonban nem tudták megtartani az Angol Nemzeti Opera szabadtéri Bohémélet-előadását, amelyet a Trafalgar-térre terveztek, pedig már az egész teret berendezték a nagyszabású rendezvényre.

A British Gas lakossági gázszolgáltató szerdán közölte, hogy késő őszi fogyasztási igényre állította át hálózatát, miután a 10-13 fokosra süllyedt - az ilyenkor szokásosnál 15-18 fokkal alacsonyabb - külső hőmérséklet miatt több százezer gázfűtésű otthonban a lakók bekapcsolták a fűtést.

A brit meteorológiai szolgálat legkorábban szombatra jósol valamelyes javulást az időjárásban.