Öngyilkos merénylet Bagdadban - 12 halott

Vágólapra másolva!
Tizenketten meghaltak - köztük négy iraki rendőr - amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta robbanóanyaggal magrakott autóját Bagdadban. A tettest a rendőrök megpróbálták megállítani, ám ő egy benzinkútnál működésbe hozta a pokolgépet.
Vágólapra másolva!
Elraboltak egy amerikait Rijádban/nagyvilag/20040613elraboltak.html

Tizenkét iraki vesztette életét, tizenhárom pedig megsebesült vasárnap reggel Bagdadban öngyilkos merénylet következtében. A tettes egy kisteherautóval Bagdad délkeleti részén haladt. Egy iraki rendőrjárőr megpróbálta megállítani, mivel a teherautó tiltott, az iraki katonai akadémia épületében kialakított amerikai bázis felé vezető úton közlekedett. Két rendőrautó vette üldözőbe a gyanús járművet, amelynek vezetője a támaszponttól mindössze 300 méterre, egy benzinkút közelében robbantotta fel a teherautóba rejtett pokolgépet.

A detonáció következtében a merénylőn kívül négy iraki rendőr és nyolc iraki civil vesztette életét, tizenhárman pedig megsebesültek. A környéken nyolc személyautó megrongálódott. Kevesebb mint egy hét leforgása alatt három, autóba rejtett pokolgép robbant Irakban. Kedden Baakúbában és Moszulban 15 ember halt meg és 50-en megsebesültek két öngyilkos merényletben.

Alig pár órával az eset előtt ismeretlenek agyon lőtték az iraki oktatási minisztérium kulturális kapcsolatokért felelős igazgatóját.