Újra megreccsent a párizsi repülőtér

Vágólapra másolva!
Ki kellett üríteni hétfőn délután a párizsi Roissy repülőtér 2E terminálját, mert a boltozat megreccsent. Vasárnap négyen vesztették életüket, amikor a repülőtér egyik kiszálló folyosója beomlott. Az épület jelenleg Kínában dolgozó tervezője bejelentette, hogy hazatértése után részt vesz a katasztrófa kivizsgálásában. A nyomozók egyelőre nem tudták megálapítani, hogy tervezési hiba, vagy a kivitelezés hanyagsága okozta a tragédiát a Roissy reptéren.
Vágólapra másolva!

Ismét kiürítették hétfőn a párizsi Roissy repülőtér 2E terminálját, mert reccsenések hallatszódtak az épület boltozatából - közölte a repülőtér szóvivője. A párizsi Roissy-Charles-de-Gaulle repülőtér 2E érkezési csarnokához vezető egyik kiszálló folyosó betonmennyezete vasárnap reggel beomlott. A szerencsétlenségben a legutóbbi összesítés szerint négyen meghaltak és hárman megsebesültek.

A baleset helyszínén hétfőn tűzoltók és nyomozók dolgoztak, amikor a mennyezetből újabb reccsenések hangjait lehetett hallani - tudósít az MTI. "Ilyen körülmények között jobbnak láttuk, ha mindenkit evakuálunk" - mondta egy névtelenséget kérő forrás.

Forrás: EPA
Ismét recseg

Ugyanakkor a reptér tervezője, Paul Andreu, aki jelenleg Pekingben, a kínai Nemzeti Színház új épületén dolgozik, bejelentette, hogy szeretné segíteni a nyomozók munkáját. "Hazatérésem után a reptéri hatóságok rendelkezésére állok" - jelentette ki Andreu.

A tervező elmondta, hogy az üveg-acél-beton kombinációból épült csarnokban semmilyen "forradalmi" megoldást nem alkalmazott, az építés során csak kipróbált technológiákat használtak - írja a BBC News.

A romok között vizsgálódó szakemberek egyelőre nem bukkantak olyan nyomra, amely egyértelművé tenné, hogy mi okozta a tragédiát. Egyelőre nem dőlt el, hogy a tervezés hiányosságai, vagy a kivitelezők hanyagsága miatt omlott be az alig egy éve épült csarnok teteje.

A hatóságok a tragédia lehetséges okai közül egyelőre csak a terrortámadást zárták ki. A francia rendőrség azonban kilátásba helyezte, hogy gondatlanságból elkövetett emberölésért indít nyomozást ismeretlen tettes ellen.

[origo]