Hat halott egy bagdadi merényletben

Vágólapra másolva!
Hat halott és húsz sebesült áldozata van a szombaton történt pokolgépes merényletnek Bagdadban. Megsebesült az iraki belügyminiszter-helyettes is, családjával együtt kórházban van.
Vágólapra másolva!

Legkevesebb hat ember vesztette életét egy pokolgépes merényletben szombaton Bagdad északi részén. A volt iraki titkosszolgálat épülete közelében feltehetően öngyilkos merénylő robbantott. Húszan megsebesültek erről szemtanúk számoltak be, akiket a RAI olasz televízió idézett. Megsebesült a merénylet során az iraki belügyminiszter-helyettes is, családjával együtt kórházban van.

A robbanás valószínűleg egy parkolóban történt. A helyszínen, ahol a gépkocsiba rejtett pokolgép felrobbant, több jármű lángokban áll. A detonációt Bagdad nagy részén hallani lehetett. A körzetet amerikai katonák és iraki rendőrök lezárták.

Bagdadtól délre egy másik robbanásban egy amerikai katona meghalt, hárman pedig megsebesültek - közölte szombaton az amerikai hadsereg. Az amerikai katonákat szállító gépkocsira "egy járműbe rejtett, házilagos készítésű pokolgéppel támadtak rá a Bagdadtól 30 kilométerre délre lévő Mahmúdíjában" - közölte a hadsereg. Két sebesült katonát kórházba szállítottak.