Pofont kapott a német kancellár

Vágólapra másolva!
Pofon vágta Gerhard Schröder német kancellárt egy ötvenkét éves munkanélküli kedden egy mannheimi pártrendezvényen. A  férfi e módon mutatta ki véleményét Schröder kancellári tevékenységéről.
Vágólapra másolva!

A kancellár pártja, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) fogadásán vett részt és éppen autogramot osztogatott új párttagoknak, amikor a férfi odalépett hozzá és egy pofont adott neki - számolt be az esetről Thomas Steg kormányszóvivő-helyettes.

Abban az esetben, ha az elégedetlen munkanélküli más módját választotta volna elégedetlenségének kifejezésére a kancellárnak semmi esélye sem lett volna kivédeni egy komolyabb támadást, mivel testőrei nem tartózkodtak a közelében.

Hasonló helyzetben sebesítette meg párttársát, Oskar Lafontaint 1990-ben egy nő egy választási rendezvény alkalmával 1990-ben. Lafontain, az SPD akkori kancellárjelöltje beszédet mondott egy köln-mühlheimi politikai rendezvényen amikor testőrei jelenlétében nyakon szúrta egy nő. Lafontain életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Az incidenst követően a férfit az akkorra odaérő biztonsági szolgálat emberei elvezették és a rendőrség kihallgatta. A jelenlévők közül csak nagyon kevesen vették észre, hogy mi történt.

Schrödert nyilvános fellépései alkalmával ezentúl a német szövetségi rendőrség emberei védik.