Ezrek menekülnek a nigériai összecsapások elől

Vágólapra másolva!
Több ezer ember menekül Közép-Nigériából miután összecsapások törtek ki a helyi keresztény és moszlim etnikai csoportok között. A keresztény farmerek, és a moszlim állattenyésztők területi vitáik miatt csaptak össze. A nigériai hatságok nem hozták nyilvánosságra, hogy eddig hányan haltak meg a harcokban, nehogy a halottak magas száma újabb összecsapásokhoz vezessen.
Vágólapra másolva!
Többmilliós csalás a nigériai elnök nevében/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20031031tobbmillios.html

Több ezren menekülnek Közép-Nigériából, miután összecsapások törtek ki a keresztény tarok nemzetiségű állattenyésztők, és a moszlim fulani állattenyésztők között. Az etnikai-vallási összecsapások hátterében a földtulajdon körülötti vita áll - írja a BBC News.

A Vöröskereszt nigériai szervezete szerint az érintett Plateu és Tararba tartományokban eddig körülbelül százan haltak meg és igen sok a sebesült. A nigériai kormányzat egyelőre nem hozta nyilvánosságra az áldozatok pontos számát, attól tartanak ugyanis, hogy ha a szemben álló csoportok megtudják, hogy hányan estek el, a harcok még intenzívebben folynak majd.

Közép-Nigériában nem ez az első összecsapás a tarokok és a fualnik közt. 2001-ben a Plateu tartomány fővárosában Josban több mint ezer ember veszítette életét a harcokban.