Rálőttek a bolgár elnök kíséretére Irakban

Vágólapra másolva!
Rálőttek a bolgár elnök kíséretére Irakban, amikor Georgi Parvanov vasárnap felkereste országa békefenntartó katonáit; a lövedékek senkit sem sebesítettek meg. Kerbelában 485 bolgár katona teljesít sziolgálatot.
Vágólapra másolva!

Szófiaia információk szerint az incidens a síiták lakta Kerbela városában történt, amikor Parvanov és kísérete a lengyel és a bolgár békefenntartók tábora között utazott. Az államfő kíséretében lévő katonák, testőrök viszonozták az ismeretlen támadók tüzét. A lövöldözés rövid ideig tartott és senki sem sebesült meg.

Parvanov találkozott a bolgár egység katonáival, valamint Mieczyslaw Bieniek tábornokkal, az Irak középső és déli részén tevékenykedő nemzetközi hadosztály lengyel parancsnokával. A 485 bolgár katona Kerbelában járőrtevékenységet folytat, védelmezi a városházát és a rendőrparancsnokságot.

A bolgár államfő várhatóan hétfőre virradóra tér vissza Szófiába; az elnöki különgéppel nyolc bolgár katona is hazatér, s e gép szállítja haza egy pénteken lelőtt bolgár katona holttestét is.