Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bíróság előtt a ferihegyi merénylet gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Csütörtökön kezdődik Németországban az 1991-es Ferihegyi úti merénylet egyik gyanúsítottjának a pere. A 46 éves német nőt azzal vádolják, hogy ő hozta működésbe azt a robbanószerkezetet, amely oroszországi zsidók autóbusza mellett robbant fel, megsebesítve két magyar rendőrt és hárman utast.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön kezdődik Stuttgartban annak a 46 éves német nőnek a pere, akit azzal vádolnak, hogy 1991 decemberében részt vett egy magyarországi merényletben. A vádirat szerint Klump harmadmagával egy oroszországi zsidó kivándorlókat szállító buszt próbált felrobbantani Budapesten, amint az a Ferihegyi repülőtérre tartott. Egy közeli autóba rejtett robbanószerkezet súlyosan megsebesített két magyar rendőrt és a busz három utasát.

Az ügyészség 33 rendbeli gyilkossági kísérlettel vádolja Andrea Klumpot, aki ügyvédjének egy korábbi közlése szerint tagadja a vádat. A per várhatóan szeptemberben zárul.

Klumpot 1999-ben fogták el Bécsben. Klumpot később kilenc évi szabadságvesztésre ítélték a spanyolországi Rota NATO-támaszpontjánál 1988-ban elkövetett merénylet miatt. A 46 éves Klump jelenleg ezt a büntetését tölti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről