Valóságshow és hálapénz.hu a Magyarország-tesztben

Vágólapra másolva!
Az utoljára indított itthoni valóságshow nevét és a hálapénzes honlapot is ismernie kell annak, aki jól tájékozott Magyarországgal kapcsolatban - legalábbis ezt feltételezik a BBC Online szerkesztői. A honlapon 10 kérdéses tesztet tesznek közzé mindegyik, az unióhoz május elsején csatlakozó országról.
Vágólapra másolva!
A BBC tesztjehttp://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3626407.stm

Tesztsort állított össze a BBC Online a májusban csatlakozó országokról. A tíz ország közül a Magyarországgal kapcsolatos kérdéssor negyedikként került fel a BBC honlapjára. A rövid bevezetőben Magyarországról azt emelik ki, hogy fontos szerepet játszott a kommunista rendszer összeomlásában, amikor 1989-ben megnyitotta határát Ausztria felé, ezzel lehetővé téve a keletnémetek átjutását nyugatra.

A BBC kérdéssorában viszonylag sok olyan kérdés szerepel, melyre azok tudják a választ, akik nyomon követték az utóbbi egy év hazai híradásait. Szerepel benne például a nemrégiben eltemetett Toma András, az utolsó magyar hadifogoly és a nagyközönség előtt ma megnyíló budapesti Holokauszt Emlékközpont is. Mindössze néhány kérdés érinti csak az ország történelmét és irodalmát.

A hálapénzes honlap történetét is ismernie kell viszont a Magyarországgal kapcsolatban tájékozottaknak, itt arra kell választ adni, hogy miért tiltották be a weboldalt. A lehetséges válaszok között - a jó válaszon kívül - az is szerepel, hogy kihívó fehérneműket árusítottak itt, illetve hogy a miniszterek háziállatait szerepeltették. A teszt 10. kérdése azt tudakolja, hogy melyik show indult utoljára Magyarországon.