Balesetezett a cseh külügyminiszter

Vágólapra másolva!
Kórházba kellett szállítani Cyril Svoboda cseh külügyminisztert, miután autójával balesetezett egy morvaországi autópályán csütörtök éjjel. A minisztert szállító autó egyelőre ismeretlen okokból az árokba és felborult. Svoboda állapota stabil.
Vágólapra másolva!

Autóbalesetben megsérült Cyril Svoboda cseh kormányfőhelyettes és külügyminiszter csütörtök éjjel. A baleset a dél-morvaországi Brünntől 20 kilométerre északkeletre fekvő Vyskov mellett történt az autópályán.

Svobodát azonnal a vyskovi kórházba szállították, ám élete nincs közvetlen veszélyben, állapota stabilnak tekinthető. Erről Jan Kubacák, a vyskovi kórház sebészeti osztályának főorvosa számolt be, aki azonban nem volt hajlandó pontosítani hol is sérült meg a miniszter. Svobodát várhatóan átszállítják a brünni baleseti kórházba.

Cseh tévéseket is elraboltak Irakban/nagyvilag/20040412cseh.html

Jaroslav Haid, a dél-morvaországi tűzoltóság szóvivője szerint a gépkocsiban a baleset idején három személy ült, s mindnyájan megsérültek. A miniszteri Audi feltehetően az autópályáról eddig ismeretlen okok miatt az árokba hajtott, ahol felborult, nyilatkozta újságíróknak Jan Houst, a dél-morvaországi rendőrség ügyeletese.