Az indiai véndiák 35-dik érettségijére készül

Vágólapra másolva!
1969 óta próbál leérettségizni egy 68 éves indiai férfi, aki idén 35-szörre kísérli meg ezt - írja a BBC. Shyoram Yadav fogadalmat tett, hogy addig nem nősül meg, amíg le nem teszi a vizsgáit. A férfi az állhatatos kitartását az oktatás fontosságával magyarázta.
Vágólapra másolva!

Ez idáig Yadav minden évben más tárgyból bukott meg. "Mindig arra a tárgyra próbálok koncentrálni, amelyből meghúztak, a következő évben ezért mindig egy másik tantárgyból botlok meg" - vallotta a véndiák.

"Amikor először megláttam Yadav-t néhány évvel ezelőtt, azt hittem, hogy valamelyik tanuló nagyapja" - emlékezett vissza egy tanár az első találkozásukra. "Sietett a vizsgaterem felé, néhány más diákkal együtt. Megállítottam és mondtam neki, hogy csak a gyerekek mehetnek a terembe, a szülők nem, mikor a legnagyobb elképedésemre közölte, hogy ő is vizsgázni jött - mondta a tanár, aki nem is hitt neki, ezért igazolványt is kérte tőle. Azóta Yadav rendszeres vizsgázója annak az iskolának.

A 68 éves diák falujában remélik, hogy végre sikeresen leteszi vizsgáit. "Bárcsak letenné mind a tíz vizsgáját, és megnősülhetne végre" - fohászkodott egy földije. Egy korábbi vizsgatársa, Lekhraj pedig kitartásáért dicsérte idős barátját: "ő egyedül akarja letenni vizsgáit. Nem fogadott el senkitől sem segítséget, és másról sem volt hajlandó puskázni."