Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Evakuálták a Machu Picchun rekedt turistákat

Vágólapra másolva!
Megmentették Peruban azt a több száz külföldi turistát, aki a Machu Picchu romvárosnál történt szombati földcsuszamlás miatt rekedt a hegyekben. Legtöbbjüket helikoptereken hozták le.
Vágólapra másolva!

Vasárnap estére sikerült a legtöbb külföldi turistát biztonságos helyre szállítani a perui Machu Picchun. Szombaton turisták százai rekedtek a híres inka romvárosban a hatalmas sárlavinák miatt. Jose Leon Rivera perui kormánytag vasárnap este közölte, hogy a bajba jutott kirándulók nagy részét csak helikopterekkel tudták összeszedni a hegyoldalon, miután a földcsuszamlások elvágták a vasúti és közúti összeköttetést Machu Picchu és Cuzco városa között.

A sárlavinák és kögörgetegek hat házat leromboltak, egy ember életét vesztette. A mentés elhúzódott, mivel szombaton, a rossz idő miatt még helikopterrel sem tudtak segíteni a turistákon. Az elzárt hegyi településeken továbbra is százak várják a segítséget, ők azonban már nincsenek veszélyben. Az Andokban található Machu Picchu Peru egyik leghíresebb turistalátványossága, évente mintegy 400 ezren keresik fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről