Izraeli harckocsik behatoltak Hán-Júniszba

Vágólapra másolva!
Izraeli harckocsik csütörtökre virradóra ismételten behatoltak a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júniszba, hogy megakadályozzák palesztin fegyveresek támadását izraeli célpontok ellen.
Vágólapra másolva!

Palesztin biztonsági források közlése szerint tizenkét izraeli páncélozott harcjármű és két földgyalu mintegy 250 méteres mélységben hatolt be a palesztin önkormányzatú területre. A harckocsik tüzet is nyitottak, sebesültekről azonban nem érkezett jelentés.

Az izraeli hadsereg egyik szóvivője megerősítette a behatolás hírét, hangsúlyozva, hogy védelmi jellegű műveletről van szó. A hadsereg a bevonulással elsősorban azt szeretné megakadályozni, hogy palesztin fegyveresek tüzet nyithassanak a közeli izraeli állásokra - fűzte hozzá.

Izraeli harckocsik már szerdára virradó éjszaka is bevonultak Hán-Júniszba, ahol a kíséretükben lévő földgyaluk kidöntöttek néhány fát és leromboltak néhány házat. Egy izraeli katonai szóvivő szerint olyan elhagyott épületeket tettek a földdel egyenlővé, amelyekből palesztin fegyveresek korábban aknavetőkből és kézifegyverekkel rendszeresen tüzet nyitottak a szomszédos zsidó telepekre.

Izraelben a héten fokozott készültségbe helyezték a biztonsági erőket, mert a Hamász radikális palesztin szervezet véres megtorlást ígért válaszul arra, hogy az izraeli légierő hétfő hajnalban Gázában végzett Ahmed Jasszin sejkkel, a Hamász szellemi vezetőjével.