Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ritka vadállatokat mészároltak le és csonkítottak meg

Vágólapra másolva!
Ritka állatok szerveiből álló hatalmas csempésszállítmányt foglaltak le a vámosok az orosz Távol-Keleten. A többek között medvemancsból, szarvaspéniszből és békazsírból álló rakomány úticéljai drága kínai éttermek voltak.
Vágólapra másolva!

Lemészárolt ritka vadállatok testrészeiből álló óriási csempészszállítmányra bukkantak orosz vámosok a Távol-Keleten. A Kínába tartó rakomány többek között csaknem 200 himalájai medve mancsából, 280 pézsmaszarvasmirigyből, 64 szarvaspéniszből és csaknem 400 kilogramm, Kínában különleges csemegének számító szárított tengeri uborkából állt. Mindez kiegészült még több tucat medvebocsmanccsal, mintegy 1500 szibériai nyérc és több mint 2000 fekete mókus prémjével, továbbá hozzávetőlegesen 100 ezer béka zsírjával - jelentette hétfői számában az Izvesztyija című moszkvai napilap.

Az engedély nélküli szállítmány zöme ínyenceket kiszolgáló kínai éttermekbe került volna vagy népi gyógyszerek alapanyagául szolgált volna. A hatalmas csempészrakomány még a kínai határon dolgozó, sokat próbált orosz vámosokat is elborzasztotta. "Már az is nehezemre esik, hogy belegondoljak, hány állatot kellett ehhez megölni" - mondta az egyik vámos, Alekszij Sztyepanov a határon fekvő Usszurijszk városban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről