Valószínűnek tartja tettét a légiirányító gyilkosa

Vágólapra másolva!
Beismerte az orosz gyanúsított, hogy "valószínűleg meggyilkolta" a Boden-tó felett két éve történt súlyos repülőszerencsétlenségért felelős svájci légiirányítót - közölte kedden az üggyel foglalkozó svájci ügyész.
Vágólapra másolva!

Vitalij Kalojev mindeddig határozottan tagadta, hogy ő ölte volna meg február 24-én a dán származású Peter Nielsent. Pascal Gossner zürichi ügyész tájékoztatása szerint Kalojev hétfőn kérte, hogy hallgassák ki ügyvédje jelenlétében. A férfi beismerte, hogy február 24-én a légiirányító Zürich melletti Klotenben álló házához ment, hogy rávegye: kérjen bocsánatot a szerencsétlenség miatt. Elmondta: beszélt az áldozattal, majd elvesztette az önuralmát, s nem emlékszik, ezután mi történt. "Valószínűleg megöltem" - jelentette ki az ügyész szerint az orosz gyanúsított.

A Skyguide légiirányító cég munkatársát, aki a szerencsétlenség bekövetkeztekor, 2002. július 2-ra virradóra volt szolgálatban, február 24-én a saját háza előtt késelte meg egy németül beszélő férfi. A svájci rendőrség másnap őrizetbe vett egy gyanúsítottat, akiről közölte, hogy a 48 éves férfi feleségét és két gyermekét veszítette el a szerencsétlenségben.

A végzetes éjszakán az oroszországi Baskír Légitársaság charterjárata összeütközött egy teherszállító géppel a dél-németországi Boden-tó felett, aminek következtében 71 ember, többségében orosz állampolgárságú iskolás gyermek vesztette életét.