Vágólapra másolva!
Újabb amerikai előválasztáson győzött John Kerry demokrata elnökjelölt-aspiráns. A wisconsini végeredmény ugyan szoros lett, a második helyezett csupán 6 százalékkal kapott kevesebb szavazatot, ez feltehetően annak köszönhető, hogy szavazáson republikánusok is részt vehettek. Kerry eddig 15 államban győzött a 17 közül, ahol eddig előválasztást tartottak.
Vágólapra másolva!

Újabb amerikai államot vett be Jonh Kerry demokrata párti elnökjelölt-aspiráns. Kerry a keddi wisconsini előválasztásokon is diadalt aratott, így már 15 győzelmet tudhat magáénak az eddigi 17 államban megtartott előválasztásokon. Győzelmét ugyanakkor némileg beárnyékolhatja, hogy a közvélemény-kutatások által előre jelzett 24 százalékos előnyből végül csupán 6 lett. Kerry ugyanis a szavazatok 40, a második helyen végzett John Edwards pedig 34 százalékát szerezte meg. A harmadik helyen Howard Dean végzett, 18 százalékkal.

A BBC News helyszíni tudósítója szerint Edwards jó eredményéhez nagyban hozzájárult intenzív kampánya, és sikerén felbuzdulva abban reménykedik, hogy az előválasztás-sorozatot sikerül kettejük - Kerry és saját - párbajává változtatni.

Más megfigyelők ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy a wisconsini előválasztás nyílt, és sok más állammal ellentétben nem csak a regisztrált demokrata szavazók voksolhatnak, ami torzíthatja az eredményt. A szavazás adatai szerint Edwards jó eredményét a nagy számban az urnákhoz járuló Republikánus szavazóknak köszönheti.