Nőhet a moszkvai robbantás halottainak száma

Vágólapra másolva!
A pénteki moszkvai metrórobbantás sérültjei közül többen is válságos állapotban vannak, így a hatóságok attól tartanak, hogy tovább nő a halálos áldozatok száma. Az ügyészség szerint öngyilkos merénylő hajtotta végre a merényletet, a rendőrség azonban vitatja ezt.
Vágólapra másolva!

Az orosz rendőrség kihallgatja a pénteki moszkvai metrórobbantás túlélőit, remélve, hogy új információkat szerezhet a merényletről. A BBC News Online jelentése szerint több mint száz sérültet továbbra is kórházban ápolnak, közülük legalább húszan válságos állapotban vannak. A moszkvai polgármester szerint ezért félő, hogy tovább nő a halottak száma. A metróvonalat már megnyitották, sokan virágokat helyeztek el a robbantáshoz legközelebbi megálló peronjára.

A BBC moszkvai tudósítója szerint továbbra is kérdéses, hogy pontosan hogyan hajtották végre a pénteki robbantásos merényletet, amelyben eddig 39 ember vesztette életét. A moszkvai helyettes ügyész szerint valószínűleg öngyilkos merénylő hajtotta végre a robbantást. A rendőrség szerint ugyanakkor a bomba maradványai nem tartalmazzák az öngyilkos merényleteknél megszokott repeszeket, ezért lehetségesnek tartják, hogy a robbanószerkezetet egy a metrón magára hagyott táskába rejtették a merénylők.

Vlagyimir Putyin orosz elnök már pénteken azt közölte, hogy csecsen lázadók állhatnak a merénylet mögött. Szerinte az lehetett a cél, hogy zavart okozzanak a jövő hónapban esedékes oroszországi elnökválasztás előtt. A csecsen szeparatisták vezetőjének képviselője ugyanakkor tagadta, hogy csecsen lázadóknak közük lett volna a robbantáshoz.