Pusztító robbanások Bagdadban

Vágólapra másolva!
Öten meghaltak, heten megsérültek Bagdadban, amikor lövedék csapódott egy lakónegyedbe. A környéket később újabb, ismét halálos áldozatot követelő robbanás rázta meg. Bászrában ketten sebesültek meg, mert pokolgéppel felrobbantották egy dán segélyszervezet  autóját.
Vágólapra másolva!

Öt ember életét vesztette, heten megsebesültek szombaton, amikor lövedék csapódott egy zsúfolt bagdadi lakónegyedbe. Szemtanúk szerint a palesztin menekültek lakta kelet-bagdadi Baladijat negyed érintett körzetét a lövedék becsapódása után azonnal megszállták az iraki rendőrök és az amerikai katonák, röviddel ezután pedig lövéseket lehettt hallani. Az amerikai hadsereg egyelőre nem kommentálta az incidenst.

Pokolgép robbant Moszulban - 10 halott, 45 sebesült/nagyvilag/20040131pokolgep.html

A negyedet valamivel később újabb robbanás rázta meg szombat este. Szemtanúk szerint a detonáció egy ember életét kioltotta. Az áldozat, aki korábban megsebesült, úton a kórházba halt meg.

A dél-iraki Bászrában távirányítós pokolgéppel felrobbantották egy dán segélyszervezet gépkocsiját. Két segélymunkás és számos iraki megsebesült a robbanásban - közölték a szervezet illetékesei és katonai források. A csoport két napra felfüggeszti tevékenységét, hogy megvizsgálja a biztonsági problémákat. Szombat reggel tíz ember vesztette életét, amikor autóba rejtett pokolgép robbant Moszulban egy rendőrkapitányság közelében.