Vágólapra másolva!
Radovan Karadzic egykori boszniai szerb vezető után kutattak vasárnap a NATO erői, de nem bukkantak a nyomára - írja a BBC. Az akció azt követően indult, hogy a NATO olyan információkhoz jutott, hogy a háborús bűnök elkövetésével gyanúsított Karadzic orvosi segítséget kért a Szarajevótól 16 kilométerre lévő Pale városában. A katonák a város több épületét is átkutatták, de nem bukkantak Karadzic nyomára.
Vágólapra másolva!
Karadzic az ára Bosznia NATO-tagságának/nagyvilag/20031007karadzic.html

A NATO erői Radovan Karadzic egykori boszniai szerb vezető után kutattak vasárnap, miután olyan értesüléshez jutottak, amely szerint ő vagy egy hozzá közel álló személy Paléban orvosi segítséget kért. A NATO boszniai stabilizációs erői (SFOR) a kapott információk alapján a Szarajevótól 16 kilométerre lévő Paléban kórházakat, templomokat és magánházakat kutattak át. A katonák a pincétől a padlásig átkutatták az épületeket, még az ágyak alá és szekrényekbe is benéztek, de nem bukkantak a nyomára. Egy embert állítólag letartóztattak, de erről a SFOR szóvivője nem közölt részleteket.

A SFOR szóvivője nem volt hajlandó megerősíteni azt sem, hogy a vasárnapi akció célpontja a háborús bűnökkel vádolt Karadzic volt. Elmondta: olyan információ birtokába jutottak, hogy egy háborús bűnökkel vádolt személy kórházban vagy hasonló intézményben kért menedéket, mert megsebesült.