Lezuhant egy amerikai helikopter Irakban

Vágólapra másolva!
Szemtanúk szerint a gép még a levegőben kigyulladt. Az amerikaiak lezárták a környéket - Fallúdzsa szunniták lakta nyegyedét. A szerencsétlenségben egy katona meghalt, egy pedig mesebesült.
Vágólapra másolva!

Lezuhant egy OH-58 Delta Kiowa típusú amerikai helikopter pénteken Irakban, a Bagdadtól 55 kilométerre északra fekvő Fallúdzsában. A szerencsétlenségben egy katona meghalt, egy másik megsebesült.

Szemtanúk szerint a gép még a levegőben kigyulladt és Fallúdzsa nyugati, szunniták lakta részén zuhant le, ahol még Szaddám Huszein megbuktatott elnök számos híve él. Az egyik szemtanú azt állította, hogy az amerikai katonák gabonakereskedők üzleteiben kutattak fegyverek után, és a gép a razziázókat biztosította. A szetanú eztutűn egy robbanást hallott, és látta hogy lángol az egyik helikopter. Az amerikaiak lezárták a szerencsétlenség körzetét.

Tavaly novemberben ugyancsak Fallúdzsa mellett iraki fegyveres lázadók lelőttek egy Chinook típusú amerikai helikoptert. Az akkori támadásban 16 amerikai katona vesztette életét.