Izraeli helikoptertámadás Gázában

Vágólapra másolva!
Két rakétát lőttek ki kedd este Gáza városában izraeli harci helikopterek egy gépkocsira.  Szemtanúk szerint a támadásban tízen megsérültek, közülük kettő állapota válságos. A város északi körzetét a Hamász radikális palesztin szervezet egyik bázisának tekintik.
Vágólapra másolva!

Palesztin biztonsági források és orvosok közlése szerint a rakétatámadásban a gépkocsi egyik utasa és mintegy tíz járókelő megsérült a repeszektől és üvegszilánkoktól. Egyikük állapota életveszélyes. Három utas sértetlenül megúszta a rakétatüzet.

A gépkocsiban ülők az Ezzedín el-Kasszám Brigádokhoz, a Hamász radikális palesztin szervezet fegyveres szárnyához tartoztak. Gáza város északi körzetét a Hamász egyik bázisának tekintik. Az izraeli hadsereg egyelőre csak annyit közölt, hogy ellenőrzik a támadásról megjelent híreket.

Múlt csütörtökön hasonló helikoptertámadást hajtottak végre Gázában, s az akkori támadásban megölték az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezet fegyveres szárnyának vezetőjét, helyettesét és három civil személyt.