Amerikai gyanúsítottja van a brit rendőrgyilkosságnak

Vágólapra másolva!
Egy amerikai férfit keresnek a karácsonyi nagy-britanniai rendőrgyilkosság ügyében nyomozó hatóságok. A rendőrök egy lopott autó sofőrjét akarták igazoltatni, amikor az lövöldözni kezdett, és egy járőrt megölt, egy másikat pedig megsebesített.
Vágólapra másolva!

Megrázta a brit közvéleményt az a rendőrgyilkosság, amely karácsony másnapján történt Leedsben. Két rendőr igazoltatni akart egy lopott BMW sofőrjét, aki azonban lövöldözni kezdett. Egy 34 éves rendőr halálos lövést kapott, egy kollégáját jelenleg is kórházban ápolják lövési sérüléssel. A helyszínen tartózkodó harmadik rendőrnek csak a rádióját és gumibotját találta egy golyó.

A rendőrség hétfői bejelentése szerint a gyilkossággal kapcsolatban egy 37 éves amerikai férfit keresnek - jelentette a BBC News Online. A férfi négy éve él Nagy-Britanniában, és az eddigi információk szerint kidobóemberként dolgozott több szórakozóhelyen. A rendőrség arról nem adott információt, hogy miért épp ezt a férfit keresik az üggyel kapcsolatban. Chris Greg főfelügyelő mindössze annyit mondott: "Sürgősen beszélnünk kell ezzel az emberrel."

A kórházban ápolt 45 éves rendőr elmondta, hogy a lövéseket leadó férfi a parkoló autóban, a volán mögött ült, és egy újságot olvasott, amikor igazoltatni próbálták. A férfi a lövöldözés helyszínéről egy Rover 600-as típusú autóval menekült el, amelynek utasait megfenyegette. A rendőrség 25 ezer fontot - nagyjából 9,1 millió forintot - ajánlott fel a nyomravezetőnek.