Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Három halott a kaliforniai sárlavina miatt

Vágólapra másolva!
Pénteken Kalifornia déli részén két települést is nagy erejű sárlavina lepett el. Számos épületet lerombolt és sok embert fogságba ejtett a sár. San Bernardinóban két holttestet találtak, és a tűzoltók szerint legkevesebb 15 ember eltűnt. Tíz mérfölddel arrébb, Devore-ban két holttestet találtak.
Vágólapra másolva!

A Kalifornia állam két településén talált holttesteket még nem sikerült azonosítani. A tűzoltók szerint legalább 15 ember eltűnt a sárlavina nyomán, de egyelőre nem tudják, hogy a megtalált három személy holtteste az ismert eltűnt személyek közül való-e - írta a CNN. A helyi rendőrség szóvivője szerint lehetséges, hogy az eltűntek között kilenc gyermek is van.

Ugyanezen a területen októberben óriási tűzvész pusztított. A helyi hatóságok akkor felhívták arra a figyelmet, hogy a növényzet kipusztulása miatt egy esetleges heves esőzés nyomán sárlavina indulhat el. Megelőzésképpen növényeket ültettek és szalmazsákokat helyeztek el, ami megfoghatja a sarat, de a védekezés nem bizonyult elegendőnek.

A sárlavina leginkább San Bernardinót sújtotta, ahol a sár egy kempingben elsodort egy házat, benne tíz emberrel. A rendőrségi szóvivő szerint az eltűntek a kemping gondnoka, annak felesége és a barátaik.

A sár három hidat is elsodort a térségben, és körülbelül 15 embert zárt el az otthonától. A mentőegységek keresik a túlélőket, de csak lassan tudnak haladni a sárban.

A másik érintett településen, Devore-ban szintén egy kempinget tett leginkább tönkre a sárlavina. Innét 32 embert menekítettek ki. Számos házat, amelyet az októberi tűzvész elkerült, most a sárlavina döntött romba.

A meterolológiai előrejelzések szerint vasárnap újabb esőzés várható, amit újabb sárlavina követhet - írta a CNN.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről