Kiállítási tárgy lesz Szaddám földbunkere

Vágólapra másolva!
Kiállítási tárgy lesz az a földbe vájt lyuk, amiben az amerikai katonák két hete megtalálták Szaddám Huszein volt iraki diktátort. A bunkert a Szaddám elfogásában résztvevő gyalogos hadosztály támaszpontján állítanák ki, de felmerült az is, hogy turistáknak mutogatják majd pénzért.
Vágólapra másolva!

A londoni The Sun bulvárlap keddi híre szerint az amerikai hadsereg mérnökei már dolgoznak annak a földkockának a kiemelési tervein, amely magába foglalja a 90-szer 180 centiméter területű, egyszemélyes bunkert. Az elképzelések szerint Szaddám utolsó rejtekhelyét a texasi Fort Hood támaszponton állítanák ki; ez az állandó állomáshelye a 4. amerikai gyalogos hadosztálynak, amelynek 600 katonája részt vett az egykori elnököt kézre kerítő akcióban.

A bunker elszállításához több száz tonna agyagos földet kell kiemelni és három földrésszel odébb szállítani, de az amerikai hadmérnökök szerint ez megoldható. A The Sun szerint felmerült az is, hogy a rejtekhelyet pénzért fogják mutogatni turistáknak, és a bevételből a hadsereg az Irakban elesett amerikai katonák hozzátartozóit támogatná.