Nyolc katonát öltek meg csecsen lázadók

Vágólapra másolva!
Nyolc orosz katonát megöltek, másik nyolcat pedig megsebesítettek csecsen szakadár fegyveresek az elmúlt huszonnégy órában az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaságban.
Vágólapra másolva!

A Moszkva támogatását élvező csecsenföldi kormányzat egyik tisztségviselője csütörtökön Groznijban elmondta, a lázadók az elmúlt egy napban 22 alkalommal nyitottak tüzet a szövetségi erőkre. A katonákon kívül életét vesztette egy csecsen rendőr is, egy társa pedig megsebesült, miután aknára léptek a csecsen fővárosban, Groznijban.

A gerillák rajtaütésszerű támadásokkal és aknák telepítésével harcolnak az orosz erők ellen, amelyek viszont nehéztüzérség bevetésével napi rendszerességgel mérnek csapásokat a felkelők feltételezett állásaira.

A muzulmán többségű Csecsenföldön az elmúlt két évtizedben két háborút vívtak a szakadárok az orosz csapatokkal. A második 1999-ben kezdődött, s az immár ötödik évébe lépett fegyveres küzdelem annak dacára sem ért véget, hogy Moszkva és helyi kormányzat lépéseket tett az ellenségeskedés beszüntetése érdekében.