Lelőtték a legveszedelmesebb szaúdi terroristát

Vágólapra másolva!
A szaúdi rendőrség lelőtte az ország egyik legveszedelmesebbnek tartott terroristáját. A férfit egy Rijád közeli benzinkútnál ölték meg. A tűzharc helyszínén a hatóságok további három férfit őrizetbe vettek. Szaúd-Arábiában egyre aggasztóbb mértékben növekszik a szélsőséges iszlám szervezetek és terrorcsoportok támogatottsága.
Vágólapra másolva!
Több tonna robbanóanyagot találtak Szaúd-Arábiában/nagyvilag/20031127tobb1.html

A szaúdi biztonsági szervek lelőtték az ország egyik legveszedelmesebbnek tartott terroristáját. Ibrahim al-Rajeszt egy Rijád környéki benzinkútnál akarták elfogni a rendőrök, amikor a férfi tüzet nyitott rájuk. A lövöldözésben a terrorista életét vesztette. Al-Rajesznél hamis iratookat sok lőszert, egy kézigránátot és egy pisztolyt találtak a biztonsági alakulatok emberei - tudósít a BBC News.

Al-Rajesz egyike volt Szaúd-Arábia huszonhat legkeresettebb terroristájának. A szaúdi hatóságok negyedmillió dolláros vérdíjat tűztek ki a fejére. A belügyminisztérium jelentése szerint a biztonsági szervek lakossági bejelentés alapján találták meg a férfit a benzinkútnál.Szemtanúk szerint a a lövöldözés után a biztonsági alakulatok a helyszínen további három személyt őrizetbe vettek - erről azonban nem szól a szaúdi belügyminisztérium hivatalos jelentése.

Szaúd-Arábiában egyre erősödik a szélsőséges iszlám fegyveres csoportok tevékenysége. A biztonsági szervek feltételezése szerint a csoportok kapcsolatot tartanak az al-Kaidával, Oszama bin Laden terrorszervezetével. Eddig több mint ötven ember halt meg a terrorcsoportok öngyilkos merényleteiben. A szaúdi hatóságok szerint terrortámadás fenyegeti az országban található brit és amerikai külképviseletet.