Bíróság előtt a német kannibál

Vágólapra másolva!
Kasselben szerdától bíróság előtt áll a 42 éves Armin Meiwes számítógép-szakember aki két évvel ezelőtt leszúrta, majd apránként megette Bernd-Jürgen Brandes 42 éves berlini mérnököt. A vád képviselői nemi vágyból elkövetett gyilkosságot rónak fel Meiwes terhére, s bizonyítéknak egy videofelvételre hivatkoznak.
Vágólapra másolva!

A vádlott interneten keresztül ismerkedett meg áldozatával, miután hirdetést adott fel, nem titkolva szándékát: valakit le akar mészárolni és meg akar enni. Így került Brandes 2001-ben Rotenburg városába, s került sor március 10-én az infernális, videón is megörökített jelenetre. Együtt határozták el, hogy Brandes nemi szervét közösen fogyasztják el. Meiwes konyhakéssel szurkálta a mérnököt, a tortúra kilenc órán át tartott. Ezután feldarabolta a holttestet, nejlonzsákokba gyömöszölve a mélyhűtőbe tette a darabokat. Időnként elővett egyet-egyet, felolvasztotta, elfogyasztotta az emberhúst. Számításai szerint húsz kilót evett meg, tíz kiló megmaradt.

Meiwes nyomára egy innsbrucki diák segítségével bukkant a rendőrség, a számítógépes ugyanis ismét hirdetést adott fel, ismét önként jelentkező áldozatot keresett. Armin Meiwest tavaly decemberben vették őrizetbe, de szabadlábra helyezték, majd ő maga jelentkezett a rendőrségen, s vallotta be tettét.

Az elmeszakértők beszámíthatónak tartják Meiwest, a szomszédok pedig kifejezetten nyugodtnak, szerénynek, udvariasnak, segítőkésznek festették le a bajuszos, sötétszőke hajú emberevőt, aki a kerítésnél mindenkivel szívesen csevegett, szívesen járt át a szomszédba kávézni, s a közösségi ünnepeken is mindig megjelent.

A férfi édesanyja halála óta egyedül élt. Ügyvédei azt próbálják majd bizonyítani, hogy védencük illegális eutanáziát követett el, s ezért csak hat hónaptól öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.