Zsirinovszkijt nem vitázhat a tv választási műsorában

Vágólapra másolva!
Kitiltották Vlagyimir Zsirinovszkijt, az orosz politikai élet "fenegyerekét" kedden az NTV központi televízió választási vitaműsorából.
Vágólapra másolva!

Az orosz Liberális Demokrata Párt elnökét egy verekedés kiprovokálása miatt nem engedik többé szerepelni a parlamenti választási vitát egyenesben közvetítő műsorban. Az NTV kedden arra hivatkozva bontotta fel a Szó Szabadsága című tévéműsorban való szereplésről kötött szerződést Zsirinovszkijjal, hogy a szélsőséges megnyilvánulásairól ismert politikus a november 21-i adásban dulakodást kezdeményezett. Ezzel pedig megsértette a szerződés ama kitételét, hogy nem sértheti meg más jelöltek, pártok becsületét, méltóságát, jó hírnevét - indokolta döntését az NTV.

Zsirinovszkij egy héttel ezelőtt a kettes csatorna egyik műsorában szintén kis híján összeverekedett egyik vitapartnerével. Az incidens azonban egybeesett a műsort politikai hirdetésekkel megszakító reklámblokkal, így a nézők nem láthatták az indulatkitörést.

Az NTV-vel ellentétben azonban ennek a csatornának a vezetése nem hozott semmilyen büntető intézkedést Zsirinovszkijjal szemben.

Oroszországban december 7-én tartanak parlamenti választásokat.