Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az olasz exminiszterelnök beismerte, hogy kokózik

Vágólapra másolva!
Állítása szerint saját fogyasztásra vásároltatott kokaint Emilio Colombo olasz örökös szenátor és exminiszterelnök, akinek két munkatársát is őrizetbe vették a legújabb római szex- és kokainbotrány kapcsán. A botrányban politikusok mellett filmsztárok is érintettek.
Vágólapra másolva!

Colombo tisztségénél fogva mentelmi jogot élvez - a 83 éves politikus 1955-től 29 ízben volt az olasz kabinet tagja, a hetvenes évek elején miniszterelnök is, továbbá 1977-79 között az Európai Parlament elnöke - de a múlt héten a római vizsgálóbírák elé állt, s úgy nyilatkozott, hogy munkatársai semmiben sem hibásak, a drogot neki vették, mert már két éve él kábítószerrel egészségügyi problémái miatt. Az örökös szenátor ugyanakkor sajtónyilatkozataiban tagadta, hogy bármiféle köze lenne a szex- és kokainbotrányhoz.

A kereszténydemokrata politikus bizalmas vallomása a hét elején szivárgott ki a sajtóba: a jobboldali politikusok máris vizsgálatot követelnek, miként szerzett tudomást az olasz média Colombo vallomásáról, s a vizsgálóbírákat vádolják az információk kiadásával.

A múlt hét csütörtökén kipattant botrányban politikusok és filmcsillagok is érintettek. A luxusigényeket kiszolgáló prostituált- és kábítószer-terjesztő hálózat felszámolása keretében - a Kleopátra fedőnevű akcióban - az olasz fővárosban 19 gyanúsítottat vettek őrizetbe (további 35 személy szabadlábon védekezhet), s a lefogottak között van Serena Grandi 47 éves volt filmcsillag, egy ukrán modell és balerina, több üzletember, ügyvéd, minisztériumi alkalmazott és étteremtulajdonos. Azzal gyanúsítják őket, hogy luxusbordély-szolgáltatásokat nyújtottak - olasz és külföldi széplányok kiközvetítésével -, s emellett a római VIP-klienseket rendkívül jó minőségű kábítószerrel - elsősorban kokainnal - is ellátták.

A kéjhölgyek szolgáltatásaiért 500-1000 euró volt a tarifa, de volt olyan bőkezű férfiú is, aki egy alig 50 perces légyottért 2500 eurót fizetett. A call-girl szolgáltatás mellett virágzott a kábítószer-árusítás is, az őrizetbe vett színésznők gyakran rendeztek együttes szex- és kábítószer-orgiákat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről