Megtámadták a kerbelai lengyel tábort

Vágólapra másolva!
A lengyel irányítás alatt álló iraki övezetben szerdán este ismeretlen tettesek öt aknagránátot lőttek ki a kerbelai lengyel katonai tábor felé. A lengyel televízió - iraki tudósítójának helyszíni jelentése alapján - arról számolt be az esti híradóban, hogy 5-6 gránátot lőttek ki a kerbelai lengyel tábori kórházra, de senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Zdzislaw Gnatowski, a lengyel hadsereg vezérkarának szóvivője a PAP hírügynökség érdeklődésére cáfolta, hogy támadás érte volna a kerbelai lengyel tábori kórházat. Közölte viszont, hogy ismeretlen tettesek öt aknagránátot lőttek ki a kerbelai lengyel tábor irányában.

Rafal Smialkowski, a lengyel parancsnokságú többnemzetiségű iraki hadosztály szóvivője azt mondta a lengyel hírügynökségnek, hogy a tábor irányában öt aknagránátot lőttek ki, melyek közül egy a tábor területére esett. Az ugyancsak a tábor területén található kórházra nem hullott egyetlen lövedék sem.

A kerbelai bázison mintegy 200 lengyel katona állomásozik, rajtuk kívül amerikai, szlovák és thaiföldi katonák teljesítenek ott szolgálatot. A tábori kórházat ezenfelül 20 főnyi lengyel személyzet szolgálja ki.