Turistagyilkosok garázdálkodnak a török riviérán

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vett a török rendőrség hétfőn két férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a földközi-tengeri török riviérán, Antalya világhírű üdülőhely térségében megölt és kirabolt két német turistanőt.
Vágólapra másolva!

A két - 43, illetve 34 - éves asszony vadállatok marcangolta holttestét pénteken találták meg egy erdőben elföldelve, száz kilométerre Kemer üdülőközponttól, ahol a szabadságukat töltötték. A rendőrség utóbb a közelben megtalálta annak a török férfinak a holttestét is, aki szemtanúk szerint a két nőt idegenvezetőként kalauzolta a térségben.

A német turisták október 10-én, egy kerékpáros túra keretében érkeztek Törökországba, és 17-én tűntek el. A török újságok értesülései szerint bankkártyájukat azóta többször is használta valaki, a dpa szerint 5000 eurót emeltek le számláikról.

A török hatóságok vizsgálják, hogy a két őrizetbe vett férfinak nincs-e köze más, a térségben a közelmúltban elkövetett gyilkosságokhoz. Májusban ugyancsak három német turistát találtak holtan, elvágott torokkal, egy másik híres üdülőhely, Alanya közelében. Abban az ügyben négy férfit vettek őrizetbe, de vádemelésre máig sem került sor.