Bush szerint korai lenne kivonulni Irakból

Vágólapra másolva!
Korai lenne az amerikai haderő kivonása Irakból, egy ilyen lépés csak a terroristákat bátorítaná - jelentette ki Bush amerikai elnök szombaton, rendszeres heti rádióbeszédében. Irak amerikai polgári kormányzója közölte: Szaddám Huszein életben van Irak területén, és továbbra is a volt diktátor elfogása, vagy megölése az első számú feladat.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok befejezi küldetését Irakban. Az Irakból való idő előtti kivonulás túl azon, hogy a terroristákat bátorítaná, fokozná az Egyesült Államokra leselkedő veszélyeket - közölte Bush. Az elnök kijelentette: Washington eltökélt szándéka, hogy Irakban marad, harcol azok ellen, akik felelősek az amerikaiak elleni támadásokért. Az elnök hozzátette: az amerikai katonák fokozzák csapásaikat, folytatják a fegyverek összegyűjtését.

Az amerikai elnök sorrendben ötödik alkalommal foglalkozott heti rádióbeszédében Irakkal, hogy visszaverje azok támadásait, akik szerint túlméretezte az iraki háborút és helytelenül irányítja Irak megszállását.

Szaddám Huszein eltávolított iraki diktátor elfogását vagy megölését nevezte meg első számú feladatként Paul Bremer, Irak amerikai polgári kormányzója. Bremer, aki Bagdadban tartott sajtóértekezletet, kijelentette: Szaddám Huszein életben van Irak területén, de egyelőre nincs egyértelmű jelzés arról, hogy az amerikaiak elleni legutóbbi támadások mögött ő maga állna.