A nőket nem lehetett eltántorítani Schwarzeneggertől

Vágólapra másolva!
Az exit poll felmérés szerint a női szavazók  47 százaléka szavazott Arnold Schwarzeneggerre, tehát nem értek célt az elmúlt napok demokrata támadásai. A választások előtt több nő is állította, hogy molesztálta őket a színészből lett politikus, és a mostani kormányzó egyenesen bűnözőnek nevezte ezért Schwarzeneggert.
Vágólapra másolva!

Úgy tűnik, hogy a szexuális zaklatás vádja nem tudta megingatni a kaliforniai nők Arnold Schwarzeneggerbe vetett bizalmát. Az exit poll (a szavazófülkék előtt végzett közvélemény-kutatás) adatai szerint a női szavazók 47 százaléka voksolt a színészre a keddi kormányzóválasztáson. Legnagyobb ellenfele, a demokrata Cruz Bustamante csupán a nők szavazatainak 37 százalékát nyerte el.

A választást megelőző napokban indított demokrata ellenkampány vádja szerint a színész több alkalommal is nőket inzultált. A demokratáknak sikerült felvonultatniuk 15 nőt, akik állították, hogy Schwarzenegger fogdosta és szexuálisan zaklatta őket az elmúlt évtizedekben. Schwarzenegger nyilvános bocsánatkérő beszédében tulajdonképpen elismerte a vádakat, legalábbis azt, hogy "néha rosszul viselkedtem a nőkkel szemben". Ugyanitt megígérte, hogy kormányzóként a "női nemért küzdő bajnok" lesz. Korábban azzal szembesítették ellenfelei, hogy a hetvenes években marihuánát fogyasztott, és csoportos szexpartikra járt.

Schwarzenegger-linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/film,_szinhaz/szinhazmuveszet/szineszek/kulfoldi_szineszek/Arnold_Schwarzenegger/

Schwarzenegger híveit az sem tántorította el, hogy kampánya során szinte soha nem érintette a szavazókat valóban érintő fontos témákat. A hatalmas költségvetési hiány miatt kikényszerített előrehozott választás kampánya így végül a személyiségekről és nem a megoldási javaslatok vitájáról szólt. Az exit poll felmérésekből kiderül, hogy ezzel a szavazók is tisztában voltak, azonban fontosabbnak tartották a jelölt személyiségét, mint politikai programját - írja a CNN.