Pucérfesztivál Japánban

Vágólapra másolva!
A napokban tartották hagyományos ünnepségüket a japán halászok Oharában. A Pucérfesztivál onnan kapta a nevét, hogy a 60-as évekig csak egy ágyékkötőt viseltek a résztvevők. Nézze meg képeinket az eseményről!
Vágólapra másolva!

A Pucérfesztivál vagy Hadaka Macuri egy sinto vallási rítus, a japán halászok egyik hagyományos ünnepe, aminek keretében 18 hordozható oltárt (mikosi) visznek körbe a városban, miközben őrült táncot lejtenek a résztvevők. A hiedelem szerint ezzel elősegítik a jó termést és a bőséges halászzsákmányt.

Az oltárt cipelő menetek a tengerparton találkoznak, az oltárokkal ekkor az óceán hullámai közé mennek, ahol a nézők által hangosan biztatva egymással szemberohannak, így nyerve megtisztulást.

A japán halászok ünnepségei gyakran erőszakosabbak a földművesek rítusainál. A '60-as évekig a résztvevők csak ágyékkötőt viseltek, innen a Pucérfesztivál elnevezés is. A fesztiválokon gyakori a rosszullét és a különböző sérülések a sok szaké elfogyasztása miatt szinte önkívületben táncoló résztvevők között.