Agyonlőtték a Tennessee-i túszejtőt

Vágólapra másolva!
Lelőtték azt a férfit, aki 16 embert ejtett túszul egy Tennessee-i főiskolában az Egyesült Államokban. A rendőrök lövéseket hallottak, ezért megrohamozták azt a tantermet, ahol elbarikádozta magát a túszejtő. A lövöldözésben két túsz megsérült.
Vágólapra másolva!

Lelőtték a rendőrök azt a fiatalt, aki 16 diákot és egy tanárt ejtett túszul egy iskolában az Egyesült Államok Tennessee államában Dyersburgban. A rendőrség azután rohamozta meg azt a főiskolai tantermet, ahol a 26 éves túszejtő és túszai tartózkodtak, hogy lövéseket hallottak bentről.

A fegyveres egy búcsúlevelet hagyott hátra, amelyben azt írta, hogy meg akar ölni néhány embert, és hogy az al-Kaida tagja, sőt személyesen beszélt Oszama bin Ladennel is. A rendőrség nem vette komolyan az al-Kaidás állításokat.

A késsel és pisztollyal felfegyverkezett Harold Kilpatrick helyi idő szerint szerda délben ejtette foglyul a dyesburgi fősikola 15 tanulóját és egy tanárát, majd négy személyt elengedett. A férfi ételen és italon kívül nem követelt semmit, ugyanakkor nem sikerült meggyőzni a többi fogoly elengedéséről.

A hatóságok először tárgyalni próbáltak a túszejtővel - sikertelenül. A rendőrök ezt követően lövéseket hallottak, ezért megrohamozták a tanteremet. "Embereim bementek és lelőtték. Az akciónak vége" - közölte a helyi rendőrkapitány.

A lövöldözésben két túsz megsérült, de egyelőre nem világos, hogy a túszszedő, vagy a rendőrök lövedékeitől - jelentette a BBC Online.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!