Bombamerénylet végzett az iraki síiták vezetőjével

Vágólapra másolva!
Legalább82 áldozata van annak a robbantásnak, melyet az iraki síiták egyik szent helyén követtek el eddig ismeretlen tettesek. A sebesültek száma 229. Legfrissebb jelentések szerint az áldozatok között van az iraki síiták vallási-politikai vezetője is. Az elkövetők a vallás egyik legszentebb helye, a dél-iraki Nedzsef városban található Ali-mauzóleum előtt hozták működésbe az autóba rejtett bombát.
Vágólapra másolva!
Angol katonát öltek meg Irakban/nagyvilag/20030828angol.html

A támadásban legkevesebb 82 ember vesztette életét. A pokolgépet autóba rejtették a támadók. A síiták egyik legszentebb helye, Ali sírja előtt elkövetett robbantást eddig egyetlen iraki szélsőséges csoport sem vállalta magára.

Az áldozatok között van Szejed Mohamed Szaid al-Hakim ajatollah is, az iraki síiták vallási politikai vezetője - jelentette a BBC News. Az ajatollah ellen vasárnap már megkíséreltek egy robbantásos merényletet, ám akkor csak tkét testőre halt meg. Az iraki síiták között komoly hatalmi ellentétek feszülnek, így feltételezhető, hogy a robbantás a vallási csoporton belüli leszámolási hullám része.