Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Naponta tucatnyi támadás éri Irakban az amerikaiakat

Vágólapra másolva!
Újabb amerikai katona vesztette életét Irakban. Az első páncélos hadosztály katonájának életét robbanószerkezet oltotta ki hétfőn Bagdadban, a többségében síiták lakta Karada kerületben. Naponta több mint tíz ellenséges támadás éri az amerikai csapatokat a szövetséges források szerint.
Vágólapra másolva!

Az amerikai középső parancsnokság szűkszavú közleményben jelentette be az újabb veszteséget. A helyi idő szerint délután két órakor történt eset részleteiről nem számoltak be, mindössze annyit közöltek, hogy "ellenséges cselekedet" történt - jelentette a Reuters.

E halálesettel 61-re emelkedett azoknak az amerikai katonáknak a száma, akik azután vesztették életüket különböző támadásokban, hogy május 1-jén George Bush amerikai elnök befejezettnek nyilvánította a nagyobb harci cselekményeket.

A szövetségi források szerint naponta legalább tíz ellenséges támadás éri Irakban az amerikai csapatokat. A támadásokért a bukott iraki diktátorhoz, Szaddám Huszeinhez hű erők és a külföldi zsoldosok okolhatók.

A Kirkukot a törökországi Ceyhannal összekötő olajvezetéken hétfőn újabb tűz keletkezett, két nap leforgása alatt immár a harmadik. Szakértők szerint ismét szabotázs történt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről